Rooster Dans

BELANGRIJK – Als je een gratis proefles wilt volgen, meld je dan aan via dance@skda.nl. Dit is erg belangrijk omdat nog niet alle lessen worden gegeven. Een les begint bij minimaal 5 aanmeldingen.

Als je, jezelf inschrijft voor de nieuwsbrief kunnen wij jou proactief op de hoogte houden mochten er wijzigingen zijn. Aanmelden voor danslessen is erg gewenst om teleurstellingen bij een volle les te voorkomen.

Download Rooster Dans

Om het rooster te bekijken, klik hieronder op de knop ‘Download Rooster Dans & Sport’

Download Rooster Dans & Sport

Vakantie- en feestdagen

2x per jaar organiseert SKDA een grote show met alle leden van de dansschool. Er is niets leukers dan uiteindelijk op het podium te laten zien wat je hebt geleerd.

Tijdens vakanties en feestdagen is SKDA gesloten! Download hier de agenda.

Download Belangrijke Data

Hieronder vindt u een overzicht van alle vakantiedagen waarop SKDA gesloten is. Heeft u hier vragen over, bel of mail ons dan gerust even.

 • Herfstvakantie
 • Intocht Sinterklaas
 • Sinterklaas
 • Kerstvakantie
 • Nieuwjaarsdag
 • Voorjaarsvakantie
 • Goede Vrijdag
 • 1e Paasdag
 • 2e Paasdag
 • Koningsdag
 • Meivakantie
 • Hemelvaartsdag
 • 1e Pinksterdag
 • 2e Pinksterdag
 • Zomervakantie

Toelichting verschillende dansstijlen

Algemene Dansante Vorming / Peuterdans (vanaf 2,5 jaar)
In de ADV/Peuterdans les leren kinderen spelenderwijs door middel van verschillende thema’s de basistechnieken van verschillende dansstijlen. Er wordt gewerkt aan fantasie, muzikaliteit, vormgevoel, improvisatie, creativiteit en ruimtelijk bewegen. Na de algemene dansante vorming kan een goede keuze gemaakt worden voor de dansstijl die bij het kind past.

Mommie & Kids Dance (vanaf 2,5 t/m 4 jaar)
Mommie & Kids Dance is een les waar de kleintjes basistechnieken van dans leren ontdekken. Ook hier wordt gewerkt aan fantasie, muzikaliteit, vormgevoel, improvisatie, creativiteit en ruimtelijk bewegen. Wat is er leuker dan lekker gek doen met mama of papa?!

Kiddies Dance (vanaf 4 jaar)
In deze les staat plezier in dansen voorop. Stoere en “coole” bewegingen op de nieuwste hits van de vetste en te tofste favoriete artiesten. Kiddies dance is niet alleen leuk om te doen, het is naast de ontwikkeling van muzikaliteit en creativiteit namelijk ook goed voor de conditie.

Streetdance/Hiphop (vanaf 4 jaar)
Hiphop is een verzamelnaam van verschillende dansstijlen waaronder House, Locking, Krump en Popping. Het verschil tussen Streetdance en Hiphop is dat je met Streetdance meer vaste pasjes hebt en met Hiphop vrijer bent in bewegingen. Onze lessen bestaan uit een combinatie van beide dansstijlen. HipHop kenmerkt zich doordat er veelal op de beat en de tekst wordt gedanst, waardoor de bewegingen afwisselen van slow naar fast. Natuurlijk worden alle “moves” en choreografieën aangeleerd op moderne muziek!

Pop/Jazz Dance (vanaf 6 jaar)
Pop/Jazz is vergelijkbaar met streetdance met dit verschil dat bij Pop/Jazz meer techniek komt kijken. De dans heeft als basis heel veel poses en bewegingen van klassiek ballet en wordt gebruikt om te werken naar een vloeiende dans choreografie. Dit kan op allerlei moderne popnummers zijn maar ook een klassiek stuk.

Breakdance (vanaf 6 jaar)
Breakdance is een combinatie tussen acrobatiek en improvisatie. Je moet lenig zijn. Kracht, conditie en doorzettingsvermogen hebben. Breakdance wordt ook wel breaking of b-boying genoemd. Het is over het algemeen een individuele, geïmproviseerde dans waarbij je naar eigen interpretatie een opeenvolging van moves laat zien.

Klassiek Ballet (vanaf 4 jaar)
Klassieke ballettechniek vormt een goede basis voor alle andere dansvormen.In de lessen bij klassiek ballet werken we aan houding, soepelheid, coördinatie, kracht, presentatie, muzikaliteit en techniek.Klassiek ballet is geschikt voor de lichamelijke ontwikkeling van een kind. Barre- en grondoefeningen zijn een vast onderdeel van de les en helpt je kracht en techniek op te bouwen.

Moderne dance (vanaf 7 jaar)
Moderne dance bevat verschillende stijlen, technieken en toepassingen. Daarnaast worden ook wel eens invloeden uit de musicaldans of showdance gebruikt. Bij moderne dance gaat het vooral om de expressie van de verschillende bewegingen, ook bij deze dansstijl wordt er veel gebruik gemaakt van zeer individuele danstechnieken.

Salsa (voor volwassenen)
Salsa is een zeer populaire Zuid-Amerikaanse dans. Salsa is geen statische dansstijl, maar legt de nadruk op vloeiende bewegingen. Er is ook geen vaste volgorde waarin gedanst wordt. De man leidt en bepaalt aan de hand van de muziek, de figuren. Ingewikkelde figuren met de armen zijn typisch voor de salsa. De voeten doen alleen de basispas met enkele beperkte varianten. In de lessen zal ook wat aandacht besteedt worden aan o.a. de dansstijlen Merengue, Zouk en Bachatta.

Kizomba (voor volwassenen)
Kizomba is op het moment één van de “hotste” dansstijlen! Kizomba is een Angolees woord, dat “feest” betekent. De muziek is een mix tussen Zouk en Afrikaanse ritmes (Semba). Qua beweging lijkt de dans op de Tango en staat daarom ook bekend als “Afrikaanse Tango”. De partnerhouding is warm en close.